Reboot 2.jpg

Reboot

-A PRIVATE SPACE FOR SURVIVORS OF TRAUMA-

MODEL-JON NOTINE

THE PRIVATE SPACE WAS DESIGNED  AS

THE FINAL PROTOTYPE FOR PHASE 1 OF PROJECT REBOOT

A SPACE-SAVING 'SPACE' THAT USES THE TELESCOPING MECHANISM

TO COLLAPSE INTO A QUARTER OF ITS VOLUME SO THAT IT CAN BE PLACED IN PUBLIC BUILDINGS WITHOUT INTERFERING WITH THE FLOOR PLAN, WHICH MAY NOT ALLOW THE POSSIBILITY OF A PRIVATE POD

THE INTERIOR OF THE SPACE IS LINED WITH SOUND-ABSORBING MATERIAL. BY BLOCKING TRIGGERING STIMULUS, THE SPACE ACTS LIKE A TEMPORARY SHELTER TO RETREAT TO IN TIMES OF PANIC.

THE POLYCARBONATE PANELS FORMING THE ROOF ALLOW REFLECTED LIGHT INSIDE THE SPACE

ONCE CLOSED, IT CREATES A BARRIER BETWEEN THE USER AND THE EXTERNAL ENVIRONMENT, GIVING  HER/HIM TIME TO MANAGE UNCONTROLLABLE EMOTIONS 

COMPRESSING THE SPACE

EXTENDING THE SPACE